AKTUALNOŚCI
Zasady konkursu
Konkurs przebiega w dwóch etapach. Na poziomie regionalnym jest organizowany przy udziale samorządów województw. Na poziomie krajowym prowadzony jest przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Jego zwieńczeniem jest wręczenie laureatom Perły podczas Targów Smaki Regionów w Poznaniu. Szeroka formuła pozwala na udział w konkursie w następujących kategoriach:
- produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego,
- produkty regionalne pochodzenia roślinnego,
- napoje regionalne,
- inne produkty regionalne,
- część gastronomiczna.
Regulaminy określające zasady uczestnictwa w Konkursie na najlepszy produkt lub potrawę oraz Karty zgłoszeniowe znajdą Państwo w załączeniu oraz na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego .
Dodatkowe pytania
W przypadku pytań prosimy o kontakt z Departamentem Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerem telefonu: 22 59 79 352 bądź drogą elektroniczną na adres: agnieszka.kalinska@mazovia.pl
Regulamin oraz karty zgłoszeniowe powstały poza Urzędem Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego w Warszawie, dlatego nie odpowiadamy za ich dostępność.Jeśli mają Państwo kłopot z dostępem do treści, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 22 59 79 352 lub mailowy agnieszka.kalinska@mazovia.pl